I april 2016 inledde Seneca Resource Recovery ett fyraårigt avtal med Norfolk County Council som innebär att ta emot och behandla 30 000 ton hushållsavfall varje år. Vår lösning baserades på maximal bortstyrning från deponering genom omvandling av hushållsavfall till RDF för energiåtervinning via vår väletablerade exportkedja.

För att realisera lösningen inledde vi ett samarbete med Norwich-baserade PSH Environmental. PSH Environmental är ett familjeägt företag som funnits i över 30 år och som nyligen hade kommissionerat en RDF-produktionslina vid sin återvinningsanläggning. Detta innebar ett jättetillfälle för våra företag att samarbeta och med förenade krafter erbjuda en bra lösning åt Norfolk County Council.

Lösningen har fungerat perfekt ända från första början.
Den lokala myndigheten transporterar hushållsavfall till PSH Environmental, där det förbehandlas till rätt specifikation och omvandlas till RDF. Vi hanterar exportprocessen och den slutliga energiåtervinningsprocessen, ordnar med nödvändiga tillstånd och organiserar RDF-transporten från PSH:s anläggning till Attero:s EfW-anläggning i Wijster, Nederländerna.

Hittills har vår samarbetslösning helt motsvarat kundens förväntningar och inneburit 100 % bortstyrning från deponering för mer än 50 000 ton hushållsavfall i Norfolk.

Kund
Norfolk County Council
Plats
England