Seneca Resource Recovery är ett ledande brittiskt avfalls- och resursåtervinningsföretag med specialisering på produktion, förmedling och internationell export av avfallsbaserat bränsle (RDF).

Seneca - Our Capability - Translated SV

Företaget grundades 2010 och erbjuder ett varierat utbud av högkvalitativa avfallshanteringstjänster åt Carey-gruppen och lokala myndigheter och företag i södra England.

Seneca är nu en av Storbritanniens största RDF-exportörer och har etablerat sig starkt som en tillförlitlig bränsleleverantör åt ett flertal av Europas ledande anläggningar för avfallsbaserad energi (EfW - Energy from Waste).

Genom våra långsiktiga EfW-leverantörssamarbeten kan vi tillhandahålla högeffektiva och hållbara avfallsbehandlingstjänster åt lokala myndigheter, handel/industri och byggverksamhet, och konsekvent uppnå 100 % bortstyrning från avfallsdeponering

Certifieringar

Seneca Resource Recovery innehar en rad certifieringar som innefattar allt från produktions- och miljöhanteringssystem till vagnparksverksamhet.

Våra certifieringar innebär erkännande av vår förmåga att uppfylla branschstandarder och verka inom ramen för gällande lagbestämmelser.

Genom dessa certifieringar kan våra kunder förlita sig på att Seneca verkar inom ett etablerat ramverk och uppfyller de standarder som förväntas av ett ledande resursåtervinningsföretag.

  • ISO 9001, 1400, 18001 ISO 9001, 1400, 18001
  • Carpet Recycling UK Carpet Recycling UK
  • RDF Industry Group RDF Industry Group
  • Chartered Institute of Waste Management Chartered Institute of Waste Management
  • The Green Compass The Green Compass